Sunday, April 19, 2009

Actividad número 7

En La Guinea Ecuatorial, "the main foods are cassava root, bananas, rice, and yams" (Culture of Equatorial Guinea). La gente tiene una dieta que es centrada en las plantas, pero pero cazar y pescar son importantes también. "Palm wine and malamba (an alcoholic drink made from sugarcane)" son bebidas que son muy popular en La Guinea Ecuatorial (Culture of Equatorial Guinea). Cuando hay una celebración o una ocasión special, pato o pollo es el plato principal (Culture of Equatorial Guinea).
La comida de La Guinea Ecuatorial es principalmente de origen natal. Sin embargo, la comida ha sido influido de "Arabic, Portugese and Spanish traders, settlers and slaves" (Equatorial Guinea and its Cuisine). La mayor parte de la comida tradicional es los peces y una diferencia de la mayor parte de África es que la fruta es un bocado común o es "an appetizer" (Equatorial Guinea and its Cuisine).
La mayoría de las salsas contienen los cacahuetes. El plato que prepararé es una de estas salsas. Este plate es servido con los peces o como uno estofado con pollo. La receta es abajo:
"Ingredients:
1 liter water, 2 Maggi cubes, 1 chopped onion, pinch of oregano, 3 minced garlic cloves, 1 tbsp lemon juice, 2 tbsp tomato paste, pinch of cayenne pepper, 400ml peanut butter, 1 habanero chili pounded to a paste, 3 bayleaves, salt and pepper to taste, 3 tbsp oil.
Method:
Fry the onion and garlic in the oil until soft. Pound the tomato and chilli together into a paste and add to the pan. Fry for a few minutes then add all the remaining ingredients. Bring to a boil, reduce to a simmer, then cook, uncovered for 30 minutes. If the sauce isn't thick enough for your liking then cook further.
You can turn this into a stew rather than a sauce by doubling the volume of water and adding 2 chicken breasts, thinly sliced" (Equatorial Guinea and its Cuisine).




"Culture of Equatorial Guinea." Countries and Their Cultures. 2007. 7 April 2009.<http://www.everyculture.com/Cr-Ga/Equatorial-Guinea.html>.

"Equatorial Guinea and its Cuisine." Celtnet Recipes. 2005-2009. 19 April 2009. <http://www.celtnet.org.uk/recipes/equatorial-guinea.php>.

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